Finale NLDelta Challenge - Aan- of afmelden

De finale van de NLDelta Challenge komt steeds dichterbij. Tientallen studenten en pas afgestudeerden doen mee aan de wedstrijd in diverse teams van hogescholen en universiteiten. 
Op deze pagina met het formulier hieronder kun je jezelf aanmelden. (tevens graag even laten weten als je niet aanwezig kunt zijn)

Wat:              Finale NLDelta Challenge – Deel de Delta
Wanneer:    14 juni 2018, 13.00 – 16.00 uur
Locatie:        Fort Altena, Tol 8, 4251 PX Werkendam Route

Aanmeldformulier Finale NLDelta Challenge

Finale NLDelta Challenge - informatie

De finale van de NLDelta Challenge komt steeds dichterbij. Tientallen studenten en pas afgestudeerden doen mee aan de wedstrijd in diverse teams van hogescholen en universiteiten. Zij zijn nog hard aan het werk en maken zich op voor de feestelijke finale op 14 juni. 

Eind 2016 werd NLDelta Biesbosch-Haringvliet verkozen tot een van de vier ‘Mooiste natuurgebieden van Nederland’. Het gebied van Nationaal Park NLDelta strekt zich uit vanaf de kust voor de Haringvlietsluizen tot aan de Merwede bij Slot Loevestein en vanaf de molens van Kinderdijk tot de Zuiderwaterlinie. Aan de studenten de taak om met een plan te komen om dit gebied in de schijnwerpers te zetten. 

De NLDelta Challenge is een initiatief van NLDelta in samenwerking met Delta Talent. De opgave voor de deelnemers is, om te komen met een vernieuwend idee om de zichtbaarheid en beleving van NLDelta te verhogen. Het kernwoord hierbij is verbinding in de breedste zin van het woord. Voor de uitvoering van het winnende idee is € 40.000 beschikbaar. 

Voor het vormen en bijslijpen van de ideeën konden de deelnemers meedoen aan verschillende activiteiten. Van een speciale inspiratiedag in de Biesbosch tot een verbeterdag met experts in Woudrichem. We verwachten een grote diversiteit aan creatieve inzendingen.

De finale zal plaatsvinden op 14 juni in Fort Altena, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Programma:
13.30 uur   Ontvangst
14.00 uur   Presentaties eindproducten door de genomineerden.
15.30 uur   Bekendmaking winnaar en prijsuitreiking
16.00 uur   Borrel

Tijdens de finale worden de genomineerden bekend gemaakt. Zij zullen hun idee pitchen voor de jury, waarna deze de winnaar kiest. De jury bestaat uit deskundigen van naam uit diverse werkvelden, van ecologie tot design:

Camilla Dreef, Bioloog, vogelaar, natuurblogger
Henk Ovink, Watergezant van Nederland en Rotterdammer
Stefan Schöning, Designer
Matthijs Schouten, Natuurfilosoof
Dick Verheijen, Oud-directeur Nationaal Park De Biesbosch en initiator van NLDelta

Door wie de prijs wordt uitgereikt houden we nog even geheim. De presentatie van de finale is in handen van programmamaker Kamille Kres, die voor een wervelende happening zorgt vol interactie en muzikale onderbrekingen. Experts, studenten, familie en vrienden zijn van harte welkom om aanwezig te zijn tijdens de finale.

Scroll naar top